Skip to main content

2.3 Slette brukere

(Alle navn og fødselsdatoer i eksemplene er genererte og fiktive)

Slette brukere​

Hovedkontakt eller Brukeradministrator kan slette brukere etter behov.

Brukere som ikke lenger er tilknyttet institusjonen skal ikke lenger ha tilgang til tjenesten. Det er institusjonens ansvar å sørge for at brukere som ikke lenger er tilknyttet institusjonen blir slettet.

Dersom det er ønskelig å midlertig fjerne en inaktiv bruker for å frigjøre plassen til en ny bruker, kan den inaktive brukeren settes fra Aktivert til Deaktivert. Se mer på 2.4 Aktiver og Deaktiver brukere. Deaktiverte brukere teller ikke mot antall plasser i en abonnementskategori.

1. Logg på Brukeradministrasjon​

For å slette eksisterende brukere, må Hovedkontakt eller Brukeradministrator først logge inn i Brukeradministrasjon via microdata.no.

Dette gjøres ved hjelp av BankID eller tilsvarende.

2. Velg brukertype​

Etter Hovedkontakt har logget seg inn må brukertype velges. Hovedkontakt står fritt til å slette alle brukertyper. Brukeradministrator kan ikke slette brukertypen Hovedkontakt, men kan slette alle andre brukertyper.

Har vedkommende kun brukeren Hovedkontakt eller Brukeradministrator, vil man ikke behøve å velge brukertype.

3. Finn oversikten over brukere​

Etter innlogging må Hovedkontakt må velge fanen Brukere for å komme til siden over brukere. Brukeradministrator kommer direkte inn på siden Brukere.

4. Velg aktuell bruker​

I oversikten over brukere, finn og trykk på den aktuelle brukeren man skal slette.

5. Slett bruker​

Hovedkontakt står fritt til å slette alle brukertyper.

Brukeradministrator kan ikke slette brukertypen Hovedkontakt, men kan slette alle andre brukertyper.

Velg Slett brukeren
Velg Slett brukeren en gang til for å bekrefte.
Få bekreftelse på slettet bruker